1. Föreläsning för unga

Hur vet jag om det är psykisk (o)hälsa eller bara livet som gör ont?

Riktad till unga

Föreläsningen är 60-90 minuter och syftar till att ge unga ökad kunskap likväl verktyg för psykisk hälsa. Vi reder i begreppen psykisk hälsa, ohälsa och sjukdom och lyfter den vanligt förekommande frågan ”Hur vet jag om det är psykisk ohälsa eller ´bara livet´ som gör ont?”. Vi belyser psykisk ohälsa främst kopplat till oro, ångest, stress och prestation. Vi berättar om egna erfarenheter för att avdramatisera samt skapa igenkänning. Därtill erbjuder vi stöd senast inom 24 timmar efter att föreläsningen skett, genom att vår stödchatt för unga är öppen varje kväll, året om.

Innehåll

  • Begreppsförklaring. Psykisk hälsa, ohälsa och sjukdom
  • Information om oro, ångest och stress, med fokus på känslan bakom
  • Få stöd. Hur en kan söka stöd och hjälp i offentlig-, privat-, och ideell sektor. Tilia erbjuder stöd inom senast 24 timmar efter att föreläsningen avslutats
  • Egna erfarenheter från Tilias stödjande arbete

“När jag lyssnade på en av Tilias föreläsningar fick jag gåshud. Jag tror starkt på att förebygga problem mer än att bara bota, och att vara snäll mot sig själv. Som de beskrev det, att en skall behandla sitt mentala precis som en behandlar en fysisk skada, med vila. Jag själv som elev på en högpresterande linje berördes verkligen av detta. Jag själv mår mentalt bra men som varje ungdom har jag svårt med ångest och stress i skolan. Jag tror verkligen att folk kan få ett lugn av att höra och få förklarat vissa saker som ångest och stress, särskilt ungdomar. Alla krav och förväntningar ungdomar har idag kan vara otroligt påfrestande och jag anser att om en inte vet när en ska ta det lugnt så kommer en till slut att gå sönder. Att få förklarat vissa känslor och varför kan göra att en tar den hjälp en behöver innan det är försent, eller ännu bättre kan hjälpa sig själv. Jag tyckte verkligen om deras föreläsning och tycker att fler ungdomar borde få uppleva detta. Vi måste lära oss att avdramatisera ångest och psykisk ohälsa så att unga vågar ta hjälp innan det gått för långt”
– Maj, ung åhörare föreläsning.


“En fantastisk föreläsning som innehöll en perfekt kombination av kunskap, erfarenhet och ödmjukhet. Otrolig föreläsare som verkligen involverade och berörde alla lyssnare”
– Tarlan Oskooei, Ung med psoriasis


Just nu reducerat pris för  Region Jämtland Härjedalen, se offert.
OBS. fullbokade i region Stockholm för höstterminen 2022.


Pris & bokning

E-post: hej@teamtilia.se

OFFERT ATT LADDA NED!