Botemedel kärlek

En som ofta diskuteras är killars respektive tjejers psykiska ohälsa. Vilka möter vi på Tilia, vilket kön har de? Och hur ter det dåliga måendet sig – beroende på vem som söker stöd?

Killar är utåtagerande, tjejer inåtvända – är en vanligt förekommande kategorisering och föreställning. Kanske är det lättare att få det begripligt genom att dela in oss i fack?14088796_282339938813894_1605055112_n

Jag vet att det ofta kan se ut så. Men jag tror också att vi återskapar problem enligt mallen genom hur gruppen runt omkring oss gör. Även dåligt månde vill man försöka fixa enligt normen.

Man gör helt enkelt som dem man kan identifiera sig med gör.
Men, vi är alla är människor. Vi är människor som oavsett om vi är killar, tjejer eller icke-binära har ett ständigt surr i skallen. För vissa av oss är det lättast att hata alla runtomkring. För andra är det att hata oss själva. Ett ständigt krig i hjärnan mot det eviga hatet. Som gör att det blir svårt för andra som ser på oss med kärlek, att nå oss.

Men, den enda medicinen är nog just det. Kärlek alltså. Oavsett om en människa känns svårt att älska och ge kärlek. Är det kanske vad just denne behöver? Särskilt just denne.

Tankarna summeras med: mer kärlek – bortom fack, titlar och gruppering. Även om det är svårt för oss alla i perioder. Så tror jag ändå mest på den medicinen än någon annan kemisk substans, flyktmedel eller behandling.❤️