Hur går det till i chatten?

Tilias chatt är öppen för dig som är ung/ung vuxen, upp till 30 år som behöver någon som lyssnar. Vi har öppet 21 – 22:30, varje kväll. Du är anonym och du bestämmer själv vad du vill prata med oss om.

Aktuellt schema för vilka som sitter i chatten och när uppdateras löpande (med reservation för sjukdom eller liknande). Vi har presenterat våra volontärer här, ett team som fått en grundutbildning av Tilia och bemannar chatten som medmänniskor och inte experter eller professionellt. Alla volontärer jobbar ideellt, och finns för dig för att de vill det!

Tystnadslöfte

På Tilia har vi tystnadslöfte, vilket innebär att det du berättar stannar här.

Personlig information

Vi läser alla chatt-konversationer efter avslutad chatt, sedan raderas de. Detta för din säkerhet samt volontärers feedback. Utdrag ur chatt-samtal kan komma att sparas, men i avkodat format, för att användas i vårt opinionsbildande arbete.

Så här hanterar vi personuppgifter!

Vi vill prioritera dig som är i behov av det stöd som Tilia kan erbjuda i chatten och kan därför stänga av den som använder chatten på ett olämpligt sätt, till exempel genom att vara hotfull eller komma med sexuella anspelningar.

Så här går det till

Chatten hittar du längst ner på sidan. Genom att klicka på knappen “Starta chatt” ställs du i kö för att chatta. Vi tar emot samtalen i tur och ordning efter köplats.

Du som kommer in i chatten skriver den inledande kontakten, alltså ett första ”Hej!”. Det är för att ni själva ska känna er redo för att börja prata med oss. När ni väl inlett kontakten gör vi allt för att ni ska känna er trygga och vilja skriva vidare.

Efter avslutad chatt

Ett avslut kan för vissa vara jobbigt, inte minst när vi säger hej då i chatten. Kom då ihåg att vi finns vid samma tid nästkommande kväll igen.

Har du fortfarande behov av att skriva av dig? Då får du gärna maila stod@teamtilia.se där våra volontärer svarar dig.

Ibland kan man efter avslutat chatt kan man ändå vilja prata med någon. Då kan vi varmt rekommendera att ringa Jourhavande medmänniska. De finns tillgängliga varje natt klockan 21 – 06, året runt på: 08-702 16 80.

När bryts vårt tystnadslöfte?

Med största omsorg om dig som söker dig till vår chatt, om ditt liv är i fara, bryts vårt tystnadslöfte. Vi värnar om dig, ditt liv och din hälsa och om vi bryter tystnadslöftet berättar vi det för dig först.

Anmälningsplikt?

Vi har som ideell organisation ingen anmälningsplikt, det betyder att vi inte är skyldiga att kontakta vårdnadshavare, vård, skola, socialtjänst eller polis men vi hjälper dig gärna om du själv vill.