Hur går det till i chatten?

Varje vecka ser du nytt schema för vilka som kommer att sitta i chatten (med reservation för sjukdom eller liknande). Vi har presenterat våra volontärer här, som var och en har erfarenhet av psykisk ohälsa, egen eller som anhörig. Tillsammans hanterar vi ämnen som ångest, oro och stress.

Vi har valt att vara öppna med vilka vi är för att du lättare ska finna en trygghet att kontakta oss. Du är välkommen att prata om precis vad du vill, oavsett vilken volontär du pratar med.

Du är trygg hos oss, det du berättar stannar här. Vi har avlagt tystnadslöfte och har inte anmälningsplikt. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Så här hanterar vi personuppgifter!

Så här går det till

Du som kommer in i chatten skriver den inledande kontakten, alltså ett första ”Hej!”. Det är för att ni själva ska känna er redo för att börja prata med oss. När ni väl inlett kontakten gör vi allt för att ni ska känna er trygga och vilja prata vidare.

Chatten hittar du längst ner på sidan.

Efter avslutad chatt

Ett avslut kan många gånger vara jobbigt, inte minst när vi säger hej då i chatten. Kom då ihåg att vi finns vid samma tid nästkommande kväll igen.

Har du fortfarande behov av att skriva av dig? Då får du gärna maila stod@teamtilia.se där våra volontärer svarar dig.

Ibland kan man efter avslutat chatt kan man ändå vilja prata med någon. Då kan vi varmt rekommendera att ringa Jourhavande medmänniska. De finns tillgängliga varje natt klockan 21 – 06, året runt på: 08-702 16 80.

 

Övrig information

Vi läser alla chatt-konversationer efter avslutad chatt, för att sedan raderas. Detta för er säkerhet samt volontärers feedback. Utdrag ur chatt-samtal kan komma att sparas, men i avkodat format, för att användas i vårt opinionsbildande arbete.

Tankar om självmord

Vi lyssnar gärna på dig om känslor som hopplöshet, uppgivenhet och meningslöshet. Har du tankar om självmord? Det är inte ovanligt och det är mycket viktigt att du som mår dåligt får stöd. Vi rekommenderar med varm hand att du då hör av dig till våra vänner på Mind och självmordslinjens chatt.

Akut situation

Med största omsorg om dig som söker dig till vår chatt. Om du har planer på att begå suicid vill vi volontärer hjälpa dig på bästa sätt. Vi kan inte hålla ditt mående och dina planer hemliga. Står du i begrepp att ta ditt liv kontaktar vi SOS Alarm.

I dessa situationer bryts vårt tystnadslöfte. De uppgifter du har lämnat i chatten kan SOS Alarm sedan använda för att skicka hjälp.

Vi värnar om dig, ditt liv och din hälsa.

När du inte längre befinner dig i en akut situation finns vi här för dig igen.