Team Tilia söker chattvolontärer

Vi söker dig som vill engagera dig ideellt för att förbättra ungas psykiska hälsa. Som chattvolontär hos oss är du en del av teamet som gör det möjligt att erbjuda stöd till unga 365 dagar om året.

Nästa utbildning 2021 sker digitalt, den 23 - 24 oktober.

Till intresseanmälan

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som har erfarenhet av till exempel oro, ensamhet, självtvivel, prestationsångest eller liknande. Vi vill att du har bearbetat din historia, är stabil i ditt mående, samt är flexibel och osjälvisk. Du är en lyhörd, varm person som brinner för ungdomar och har lätt att uttrycka dig i skrift.

Tilia som organisation ska spegla vårt samhälle och vända sig till varje ung människa. Just därför söker vi just nu särskilt dig som identifierar dig som kille, HBTQ+ och/eller dig som talar fler språk än svenska och engelska.

Detta får du av oss:

  • Grundutbildning i Tilia samt samtalsmetodik
  • Introduktion till chatten
  • Handledning online tre gånger per termin
  • Skriftlig feedback från handledare
  • Fortbildning
  • Del i en gemenskap som är svår att förklara i ord
  • Möjlighet att påverka unga/unga vuxnas liv till det bättre

Ditt åtagande

Uppdraget innebär att du sitter i chatten cirka två kvällar i månaden, vilket motsvarar 4-6 timmar i månaden. Uppdraget utförs på distans och kräver tillgång till egen dator.

Du påbörjar ditt uppdrag efter avslutad utbildning. Därefter fortlöper ditt uppdrag halvårsvis.

Till intresseanmälan

Nästa utbildningstillfälle

Datum: 23 – 24 oktober
Tid: 9.00 – 16.00
Plats: Zoom

Efter genomförd utbildning erbjuds du ett provpass med tillgång till handledare under ditt första pass i chatten för att sen hoppa på ordinarie schema.

Till intresseanmälan

Om chatten

Det som efterfrågas mest bland våra unga är att ha en närvarande, trygg person att prata eller skriva med, som lyssnar på dem.

Tilias chatt är öppen 21 – 22:30, varje dag året om. På vår hemsida finns alla volontärer presenterade, samt vilken dag respektive personer bemannar chatten, ett önskemål från unga för ökad trygghet att våga skriva till oss. Innan påbörjat uppdrag genomgår alla volontärer vår obligatoriska utbildning.

“Det finns en hel del ungdomar där ute som behöver oss vuxna mer idag än kanske någonsin.

Kloka och oerhört modiga individer som behöver någon som lyssnar utan att ge råd eller bestämma och att få vara just den personen för någon ibland är något av det finaste någon kunnat ge mig.”

– Ulrika, volontär


 

Ansök om att bli volontär

Ansökan är just nu stängd. Den öppnar igen inför nästa utbildning. Fyll i en intresseanmälan så får du en påminnelse på mail när ansökan öppnar igen.