Expertgrupp

Tilias expertgrupp är ett rådgivande organ och består av forskare och sakkunniga som stöttar organisationen med sin expertis och sakkunskap.

Anna Ohlis är specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri och medicine doktor. Arbetar på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm med i huvudsak epidemiologisk kartläggning av psykisk ohälsa. Hennes forskning vid Karolinska institutet rör psykisk ohälsa hos barn och ungdomar.

Bidrar till Tilia som sakkunnig inom: forskning unga samt genom sina yrkeserfarenheter som specialistläkare ungdomspsykiatri.

Christina Dalman, professor i psykiatrisk epidemiologi vid Institutionen för global folkhälsa vid Karolinska institutet, överläkare i socialmedicin och enhetschef på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm. Har i flera år följt utvecklingen vad gäller förekomst av psykiska besvär i Sverige och har gedigen kunskap om vårddatabaser vad gäller psykiatriska tillstånd.

Bidrar till Tilia som sakkunnig inom: sin långa gedigna karriär av att ha följt utvecklingen vad gäller förekomst av psykiska besvär i Sverige.

Mårten Granlund, social entreprenör som prisats av bland annat Forbes för sitt arbete med “Under Kevlaret”, en ideell organisation som Mårten grundade 2016 och som sedan dess har stöttat tusentals unga killar. Mårten var i många år en drivande röst i samtalet om unga killars hälsa och arbetar idag med ledarskapsutbildning.

Bidrar till Tilia som sakkunnig inom: killars psykiska hälsa, samt att driva en organisation med en volontärbas bestående av killar och män.