Öppna träffar

Stockholm

Aktiviteter för medlemmar HT 2020


Föreläsning ”Är det psykisk ohälsa eller ’bara’ livet som gör ont?”

Föreläsningen “Hur vet jag om det är psykisk ohälsa eller ‘bara’ livet som gör ont?” syftar bland annat till att öka kunskapen om psykisk (o)hälsa och ge verktyg för psykisk hälsa.

Datum: v. 44, tisdag 27/10

Tid: 18 – 20

Plats: Scandic Downtown Camper, Brunkebergs torg 9, Stockholm

Föreläsare: Carro M (samt Sofia A medverkar)

Anmälan: skicka ett mail till hej@teamtilia.se och ange att du vill gå på föreläsningen. Du behöver vara medlem i Tilia för att medverka. Både föreläsning och medlemskap är kostnadsfritt. Bli medlem här! 


Lucia-häng/pyssel

Vi ses och gör julkort till våra sponsorer, samt hänger och umgås. Vi försöker som alltid att styra denna eftermiddag efter önskemål, så kontakta oss om du har förslag på vad vi kan hitta på.

Datum: v. 50, söndag 13/12

Tid: 14 – 16

Plats: Scandic Downtown Camper, Brunkebergs torg 9, Stockholm

Ledare: Sofia A & Annso

Anmälan: skicka ett mail till hej@teamtilia.se och ange att du vill komma på lucia-häng. Du behöver vara medlem i Tilia för att medverka. Både föreläsning och medlemskap är kostnadsfritt. Bli medlem här!


Self compassion workshop 

Vi pressar oss allt hårdare idag, vi jämför oss med andra, känner oss otillräckliga och tenderar att vara självkritiska och fokusera på prestation. Under denna workshop låter vi den annars prestationsinriktade vardagen få pausa. Går från görandet, till att landa i våra kroppar, i varandet. Med hjälp av övningar i självmedkänsla kan vi möta livets klurigheter med en snällare och mer förstående approach, istället för med självkritik och krav på prestation. Denna workshop syftar till att medvetandegöra och reflektera kring detta. Fysisk yoga varvas med avslappning, andningsövningar och reflektionsövningar med temat självmedkänsla.

Datum: i december, exakt datum kommer inom kort

Tid: 18 – 20

Plats: Scandic Downtown Camper, Brunkebergs torg 9, Stockholm

Ledare: Sofia Kingstedt von Corswant

Anmälan: skicka ett mail till hej@teamtilia.se och ange att du vill gå på workshopen. Du behöver vara medlem i Tilia för att medverka. Både workshop och medlemskap är kostnadsfritt. Bli medlem här! 

Tilias öppna träffar hålls i stolt samarbete med Scandic Downtown Camper & Stockholms stad


RIKTLINJER CORONA, TILIA HT 2020

Du som individ och vi tillsammans tar ansvar för att minska smittspridningen, genom att:

  • En stannar hemma om en känner sig det minsta sjuk, detta gäller även om en bara känner dig lite förkyld. Detta gäller både ledare från Tilia och deltagare.
  • Vi tvättar händerna innan och efter träffar, med tvål och vatten.
  • Håll en armlängds avstånd till andra, inomhus och utomhus.

Eftersom det är större risk för smittspridning när många personer träffas samt att smittan sprids när deltagarna återvänder hem, har vi dessutom valt att:
Ha max 20 deltagare på plats samtidigt.

  • Vi uppmanar till att undvika att åka kommunalt till och från våra träffar, i den mån du kan.
  • Vi ses max 2 timmar per träff.

Vi är vana att kramas när vi hälsar och vara nära varandra, vilket vi i dagsläget inte kan vara. Vi tycker det är viktigare att vi kan ses, så just nu får vi hälsa på varandra och umgås genom att ta hänsyn till att vi måste hålla minst en armlängds avstånd.

Vi har format våra riktlinjer efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer för evenemang och sammankomster, där dessa faktorer bland flera främst berör oss och vår verksamhet:

  • Förbudet om offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare.
  • Nära kontakt ökar risken för smittspridning. Det finns en större risk för smittspridning vid inomhusevenemang än utomhus.
  • Långvariga (mer än ett par timmar) händelser kan öka risken för smittspridning.